Pressmeddelande 2017-12-07

 

Sveriges första magasin för vegofamiljer!

Det nya familjemagasinet Barn & Vegoliv mötte skärmarnas ljus för en vecka sedan och har redan haft omkring 1 500 läsare. Tre eldsjälar från varsin sida landet fann varandra i en Facebook-grupp och nu, fyra månader senare är äntligen första numret här!

 

Allt började med saknad efter en föräldratidning fri från ullsockor och köttnorm. Visst finns det en del vegotidningar, men alltid med fokus på mat och recept. När saknaden blev för stor fanns det bara en utväg: att skapa någonting själv.

 

Therése, som nu är marknadsansvarig, sökte likasinnade i gruppen Vegoparents på Facebook och det dröjde inte länge innan trion bakom Barn & Vegoliv stod beredda att anta utmaningen.

 

– Vi saknade alla tre en tidning för oss vegoföräldrar som innehöll mer än recept, som tipsade om allt vad föräldraskapet och familjelivet kan innebära. Ett inkluderande magasin för de som antingen redan är inbitna veganer eller bara är nyfikna på att göra sin familjevardag lite grönare och snällare mot djuren. Vi tog saken i egna händer och nu, fyra månader senare, är äntligen första numret här! säger chefredaktören Josephine Skapare.

 

I dag står att läsa överallt att vi bör äta mer växtbaserat och allt fler blir mer medvetna i sina köp av kläder och andra produkter. Barnen är vår framtid, och framtiden är vego. Därför känns det också självklart att det ska finnas ett familjemagasin som berör barn, föräldraskap och veganism.

 

– Vi har så otroligt många idéer om saker vi vill skriva om och är redan i full fart med planeringen av nästa nummer, säger Josephine.

 

Det första numret finns endast digitalt och kan läsas gratis på hemsidan. Tidningen innehåller allt från en djurvänlig version av "Bä bä vita lamm" till en intervju om att vara gravid och vegan. Dessutom kan du läsa om bok-, film- och speltips, veganska alternativ till klassikerna på julbordet, julklappstips för stora och små, en personlig reseguide till New York, en näringsguide som slår hål på myten om att barn inte skulle kunna vara veganer och mycket mer.

 

Läs tidningen här:

www.barnochvegoliv.se

 

Kontakt:

Josephine Skapare, Chefredaktör & AD, 073-956 66 74, josephine@barnochvegoliv.se

Therése Fjellström, Marknadsansvarig, therese@barnochvegoliv.se

Johanna Sänd, Redaktör, johanna@barnochvegoliv.se

 

Här finns vi:

Hemsida: www.barnochvegoliv.se

Instagram: @barnochvegoliv

Facebook: facebook.com/barnochvegoliv

Klicka på bilderna för att ladda ner en högupplöst version.